Verhuisservice

Verhuizen zorgt vaak voor stresserende momenten. Net om dit te vermijden zijn verhuisservices opgericht. Verschillende bedrijven bieden services aan die het verhuizen eenvoudiger kunnen maken. Want zeg nu zelf, extra handen bij het uit en inpakken zijn toch altijd welkom?

Alles wat maar bij een verhuis kan komen kijken kunnen zij verzorgen. Enerzijds de praktische kant qua opberg en verhuis, maar anderzijds ook de administratieve kant. Vaak komt immers weken of maanden na de verhuis nog post aan op het oude adres. Een verhuisservice kan deze doorsturen naar uw nieuwe adres.

Verhuisservices bieden ook vaak opslagruimte aan. Deze is geschikt om ingepakte zaken, die u niet meer hoeft te gebruiken,op te bergen in aanloop naar de verhuis. Mocht u ook niet meteen in uw nieuwe woning kunnen intrekken, dan kan u hier alle overbodige zaken achterlaten.

Verhuisservices zijn er met honderden in een dozijn. Het volstaat meestal om via een zoekmachine “verhuisservice, uw plaatsnaam” in te tikken om een service in uw buurt te vinden.

Allebei een drukke baan en hard aan het werk bij verschillende werkgevers? Dan heb je waarschijnlijk genoeg gespaard om met zijn tweeën te verhuizen naar een mooi en nieuw huis. Alleen nog even beginnen met klussen en het inpakken van de spullen en de grote stap kan gemaakt worden. Het is alleen wel handig dat je die dagen die je gaat klussen en de grote dag dat je de spullen van plek A naar plek B gaat verhuizen, voldoende tijd hebt en dat je regelt dat je in ieder geval voor de grote verhuis verlof hebt gekregen. Zo heb je handen vrij om opgeruimd aan de slag te gaan en te beginnen de belangrijkste dagen: het klussen en het daadwerkelijk verhuizen.

Verhuis verlof is niet voor iedereen weggelegd, maar meestal is er wel een mouw aan te passen. Grofweg zijn er drie mogelijkheden: in jouw bedrijfstak is er sprake van een collectieve regeling voor verhuis verlof, je baas staat het toe dat je een dagje vrij neemt voor het verhuizen en je kunt gewoon een snipper of verlof dag opnemen. Het is dus vrijwel altijd mogelijk om verlof voor je verhuis te krijgen. Soms ben je in het voordeel, zeker op het moment dat er een collectieve regeling in jouw sector is. Verlof voor verhuis is dan altijd snel te regelen en je schiet er niets van je vrije dagen bij in op het moment dat je de dagen opneemt.

Een officiële verhuisdag op de werkvloer bestaat er niet. Zo bent u genoodzaakt om een andere maatregel voor de dag van het verhuizen te treffen. Welke mogelijkheden zijn er dan?

  1. U kunt een dag verlof nemen. Deze wordt dan afgetrokken van uw totale aantal verlofdagen.
  2. Een onderlinge regeling treffen met uw werkgever. Toegestane afwezigheid kan u altijd aanvragen. Voor deze afwezigheid hoeft u geen specifieke reden of duur te hebben. Een regeling wordt onderling bepaald met uw werkgever. Voor deze verlofperiode wordt u niet vergoed. Hiervan komt net de naam “Verlof zonder wedde”.

Vermijd verhuizen, net als onwettige afwezigheden tijdens de proefperiode. Het laat immers geen goede indruk bij uw nieuwe werkgever als u er opeens niet of een poos afwezig bent. Afhankelijk van het aantal dagen dat u afwezig was, zal de proefperiode verlengt worden. Indien mogelijk verhuist u tijdens het weekend of neemt u een vrije dag op vrijdag. Zo hebt u twee dagen de tijd om te verhuizen met een eventuele extra vrijdag er bij.

 

Bent u van plan om zelf te verhuizen dan is een bestelwagen huren bij Luxauto de ideale oplossing.